NOVINKY
Úvod » Vitamíny, oleje,doplňky výživy » Hovězí kolagen - Vločkovaný 100g
Novinka na trhu - patentováno jako český vynález !
Vynikající zdroj čistého, přirozeného kolagenu s vysokou stravitelností !
Velmi účinný a levný zdroj kolagenu k prevencI proti kloubním onemocněním !
Obsah přirozených živin: Bílkoviny 66,4 %, tuk 3,6 %, vláknina 0 %, popeloviny 0,87 %. Vlhkost 8 %.
Energetická hodnota ve 100 g: 0,53 MJ / 127 kcal
Výživnou hodnotu střevního kolagenu zvyšuje jeho jemnné vločkování. Má velmi vysoký obsah minerálních látek ( železo, hořčík, mangan, fosfor, aj. ) a aminokyselin. Vločky mají světle žluto-hnědou barvu a jemnou specifickou vůni. Ve vodě mírně bobtnají a po uvaření a schlazení se slepí do tužší, gumovité hmoty.
Nutná úprava: Hovězí kolagenové vločky je nutno před podáním psovi nejlépe krátce povařit nebo alespoň spařit horkou vodou a nechat v ní cca 2 hodiny stát ( u spaření ) nebo je tak nechat stát i přes noc. Vody dejte cca 5 cm nad povrch vloček - případně dolejte během namáčení / vaření. Po upravě získáte asi o 30 % vyšší hmotnost výsledného produktu. Nepodávat nikdy v suchém stavu !
Dobrá rada: Kolagenové vločky před přidáním do směsi krátce povařte a dobře okapejte - míchejte s nimi při vaření ( cca 5 - 8 minut vařit a pak nechat cca 10 - 15 minut odstavené za občasného promíchání ), mějte tam dost vody - jen tak vám zůstanou sypké a neslepené. Mícháním zabráníte jejich slepení do jednoho bloku, pokud se to stane, ničemu to nevadí, jen jej pak musíte krájet. Ideální je vařit vločky ve vodě slité po uvaření těstovin nebo ve vývaru, dostanou lepší chuť - není to ale podmínkou. Dá se toto udělat do zásoby a nechat v lednici max. do 7 dnů, či zamrazit po denních dávkách.
Dávkování: Uvařené nebo spařené ( mokré ) kolagenové vločky podávejte ve stejných dávkách jako maso, tzn. 20 - 30 g / kg psa / den - to v případě podávání jako hlavní krmné dávky. Krmíte-li však masem, nahraďte cca 20 % masa z celkové denní dávky cca 30% mokrými vločkami. Příklad: Krmná dávka na den u velkého psa bude 1 kg masa / den. Chci přidat 30% vloček. Uberte z 1 kg masa 200 g a nahradte je 300 g mokrých kolagenových vloček. Tuto dávku rozdělte rovnoměrně na celý den - většinou to jsou 2 krmné dávky.
Můžete dát kolagenové vločky i ke granulím, ale mají skoro stejnou výživnou hodnotu, takže uberte z dávky granulí cca 10-15 % a přidejte navíc cca 20% uvařeného kolagenu - obsahuje vodu, proto může být dáno víc, než je ubraných granulí,.
Uvařené kolagenové vločky je možné podávat i samostatně jako součást denní krmné dávky - v podstatě se dá říct jako vařené maso. Nedávejte je však navíc ke krmné dávce, ale nahraďte nimi část masa z krmné dávky, jak je výše uvedeno. Mohlo by jinak dojít k překrmování bílkovinami - průjem, plynatost. Nebo se mohou přimíchat ( cca do 50 % = 500 g / kg ) k těstovinám či zelenině před uvařením - vytvoříte si tak zeleninový sulc - huspeninu. Vždy ale krmit pouze uvařené nebo spařené a máčené.
Uvařené kolagenové vločky vydrží v chladu do cca 5 °C asi 5 - 7 dnů. Nebo si uvařte větší zásobu, rozdělte do sáčků a zamrazte. Doporučuji spotřebovat suchou surovinu cca do 10-12 měsíců od nákupu. Pozor při dlouhodobém skladování na napadení suroviny hmyzem - např. potravinový roztoči, aj.
Nikol Bohatá
Rokytova 1
Brno 615 00
info@barfici.cz
605277576
Vytvořeno systémem www.webareal.cz